Haisya 2 April 2009 4 Ever !

My Video witH u !!!

Monday, 30 May 2011

aPe yg aDer paDe aNak nO 2??mai baCe sat!!!



 ANAK DEGIL!! Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia ajer yg betul..dlm ramai2 adik beradik dia ajer yg KETEGANG .. kemahuan dia kuat.. kalau buat sesuatu sungguh2… kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan..   TAK PANDAI PUJUK memang anak no 2 ni dia tak pujuk makwe / pakwe dia..   BERCINTA Tak digoyahkan anak no 2 juga …. dia kalau bercinta, sangat setia…sanggup berkorban …   HITAM / PUTIH Apa yg dikatakan semua dipegang ( kononnya ) kalau hitam2 hitamlah kalau putih …. putihlah ….degil tak boleh toleransi   HATI No 2 ni juga nampak ajer keras…tp hati dia lembut juga….SATU lagi peel dia…dia tak boleh ditegur….kalau kita tegur dia mesti tarik muka   BERDIKARI very independent..mmg betul..tp kalau terlebih indepent pun payah…..TP mudah bergaul..campak lah kat manapun sekejap dah dapat kawan..very take care of her brother and all stuff belonging family.( sebab terlalu ambil berat pun menyampah…semua adik2 kena control kena report kat diorang ) ..   ARAHAN anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan….dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata..tak boleh kerja ngan org…ramai anak no 2 ni keje sendiri   PEMAAF & caring tak dinafikan no 2 ni pun pemaaf & caring…TAPI awas jgn bg diorg marah….kalau depa marah faham sajer lah   PAKAIAN Nak ajer up to date…semua nak kemas....

konklusinya,bangga jugak jadi anak kedua kan sebab ciri2 yang di sebut agak positif untuk di terima..tiMe aq baCe entry nie aq teRsengeh jerw...=)..bab aq pOn anaK keDua..aPer yg diKaterkan kaT sini semua nyer keNer ngaN aq...hahahaha....!!


iNfo nie aq ameK kat blogger seseOrg iaitu Cik Tyraa...
haRap ciK tyraa xmrah......thax!!!

No comments:

Post a Comment